Nyár végi smoothie
2015. augusztus 22. írta: VegaLife

Nyár végi smoothie

smoothie_fuge-szilva-mangold.jpgA következő zöld turmixot ajánlom fogyasztani "csak úgy", reggelenként, de akkor is, ha előző nap(okban) kiadósat vagy rendszertelenül táplálkoztunk olyan ételekből, amelyeket egészségünk megőrzése érdekében amúgy mellőzni szoktunk. Fogyókúra idején is indíthatjuk ezzel a napunkat. Ez a smoothie ugyanis - fügének és szilvának köszönhetően - segíti a bélműködésünket. Ez nem feltétlen azt jelenti, hogy hasmenést okoz (legfeljebb csak azoknak, akik erre amúgy igencsak hajlamosak), hanem segít a bélrendszerünkből távozásra bírni a helytelen étkezésből fakadó nem kívánatos "plakkokat", amelyek miatt pl. reggeli szorulásunk, puffadásunk lehet. Ezek a plakkok lehetnek a gátjai annak, hogy a tápanyagok és vitaminok nem eléggé szívódnak fel. Ilyen plakkokat képesek pl. a sajt, sajtos ételek képezni. Akit bővebben érdekel a téma szakszerűbb kifejtése, annak ajánlom a Morning Show-ból is ismert Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök cikkét, különösen az "Azok a finom sajtok..." című résztől. Azért is ajánlom ezt az idénynövényekből készült smoothie-t reggeli előtt fogyasztani, mert a szilva magas antioxidáns tartalma felveszi a harcot a szabadgyökökkel szemben a szervezetünkben. A szilva és a mángold vasban gazdag, tehát akár "vasturmix"-nak is hívhatnánk ezt az italt. A füge káliumtartalma pedig a szívverésre és a vérnyomásra gyakorol pozitív hatást.

A recept:

Hozzávalók:

  • 4-6 szál friss mángold
  • 1 narancs
  • 2-3 füge
  • 6-8 szilva
  • 2-3 dl víz (ásványvíz vagy tisztított víz)

 

Elkészítés:

A megmosott mángoldot és a gyümölcsöket a turmixgép poharába tesszük. A narancsot meghámozzuk, szintén a pohárba tesszük a gerezdjeit. Némi vizet öntünk rá és addig turmixoljuk, míg sűrű levet nem kapunk. (Vastagbél panaszok esetén szűrőn átpasszírozást ajánlok.)

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr177725806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása