Levendulás-narancsos limonádé
2015. július 15. írta: VegaLife

Levendulás-narancsos limonádé

levandel-orange_drink.jpgMég virágoznak a levendulák, de ha csak szárított (pl. teának eltett) levendula van otthon, abból is ízletes limonádét készíthetünk. Egyrészt a lila és a narancs jól mutat egymás mellett, másrészt a levendula alapban nyugtatólag hat az emberre. Nem csak illatában, hanem ízében is. A levendulából készült tea ugyanis idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csokor levendula (néhány szál)
  • 2 narancs
  • víz
  • esetleg 1 citrom
  • kancsó

     

Elkészítés:

A levendulát lezuhanyoztatjuk a csap alatt, majd kancsóba tesszük. Először kb. 1-2 dl kéz-meleg vizet töltünk a levendulára. Így az aromák, ízek, jobban és gyorsabban érvényesülnek. A narancsok héját alaposan megtisztítjuk. Az egyik narancsot felkarikázzuk, a másikat kifacsarjuk (akár több narancsot is lehet, vagy citrom és narancs). Majd hideg vízzel felengedjük. Tálalásnál jégkockát is adhatunk hozzá. Ezt elkészíthetjük a vendégek érkezése előtt azonnal, vagy akár néhány órával is. Utóbbi esetben az ízek jobban összeérnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr247611462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása