Jénaiban sült cukkinis zöldborsó
2015. június 30. írta: VegaLife

Jénaiban sült cukkinis zöldborsó

zoldborsoscukkinis_teszta.jpg Már mindkettő terem a kertekben, a cukkini is és a zöldborsó is. Egy könnyed nyárias ebédet lehet készíteni belőlük fokhagymás ízesítéssel. Jelen esetben tésztát főztem hozzá, de bármilyen gabonafélével (rizs, hajdina, quinoa, stb.) is nagyon finom és ízletes. Lehet, hogy a képen kicsit csúnyácska az étel, de annál finomabb! Eteti magát, csak bírjuk abbahagyni.

A recept:

Hozzávalók:

  • 3-4 cukkini
  • 30-40 dkg zöldborsó
  • kókusz zsír
  • 1 nagyobb fej fokhagyma összes gerezdje
  • 1/2 kg tészta (jelen esetben gluténmentes volt, de durum is jó)
  • víz
  • esetleg sörélesztő pehely

 

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk és lereszeljük. Én uborkareszelőt használtam, de nagyobb lyukú sajt- vagy almareszelővel csíkokra is lehet. Kókusz zsírral kikenjük a jénait, beletesszük az enyhén megsózott cukkinit, majd a megmosott zöldborsót a tetejére. A zöldborsót meghintjük kevés sóval majd a megpucolt, apróra vágott fokhagymákat is hozzáadjuk.

Tűzálló edényben (pl. jénai tál) letakarva a sütőben úgy 20-25 perc alatt összeérleljük az ízeket, megpuhítjuk a cukkinit és a cukorborsót. Az utolsó kb. 5 percben levesszük a jénai tál tetejét, anélkül sütjük tovább a zöldségeket.

Míg a cukkini készül a sütőben, megfőzzük a tésztát sós vízben. Miután a tészta megfőtt és átszűrtük, hideg vízzel kicsit átöblítettük, kevés hidegen sajtolt olívaolajjal átkeverjük a tésztát. Tálaláskor a megpárolódott cukkinit egyszerűen csak a tésztára halmozzuk.

Tálaláskor tehetünk rá sörélesztő-pelyhet (ez esetben már nem gluténmentes). Olyan, mintha parmezánnal szórtuk volna meg, de ez a sajthoz képest gazdag B vitamin forrás.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr237584950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása