Ropogós répafasírt (vegán, gluténmentes)
2015. május 19. írta: VegaLife

Ropogós répafasírt (vegán, gluténmentes)

ropogos_repafasirt.jpgHa van egy csomó répa az éléskamrádban vagy a hűtődben és nem tudod, mit is kezdj vele, mert már készítettél belőle főzeléket, felhasználtad leveshez, stb., akkor lehet, hogy nem is gondoltál még arra, hogy ropogósra sült fasírtkorongokat is alkothatsz. Az alábbi recept gluténmentes, de ha ehhez nem ragaszkodsz, a kukoricadara helyett búzadarát is használhatsz, a rizsliszt helyett pedig zsemlemorzsát. Egy adag saláta, néhány korong fasírt és jól is laksz. Fogyókúrázóknak , diétázóknak is ajánlott étel.

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 20 dkg répa enyhén megpárolva
  • kukoricadara
  • rizsliszt
  • lenmag őrlemény (elhagyható)
  • medvehagyma (elhagyható)
  • ételízesítő (nekem házi)
  • fokhagyma
  • víz
  • kevés olaj vagy kókuszzsír

Elkészítés:

 A répát lereszeljük vagy karikákra vágjuk. Kevés sós vízen megpároljuk. Főzés után hozzákeverjük az apróra vágott medvehagymát és fokhagymát, kukoricadarát és egy kevés rizslisztet keverünk hozzá, hogy jól formázható legyen. Ha szükséges, sózzuk egy picit. Én lenmag-őrleményt is tettem bele, de ez nem kötelező. Akik a sötétebb színű fasírtokat kedvelik, fűszerpaprikát is tehetnek hozzá. A masszát jól átkeverjük, korongokat formálunk belőle és sütőpapíros (vagy szilikonos) tepsiben sütjük meg, de előtte a korongok tetejét egy kevés olajjal megkenjük. Kb. 20 perc sütés után a korongokat megfordítjuk és még kb. 10-15 percet sütjük. Salátával, párolt zöldséggel nagyon finom. De szendvicsfeltétként is fogyaszthatjuk kenyérhez vagy valamilyen (sós) péktermékhez (kifli, zsömle, stb.). Ropogós fasírtkorongok lettek.

Tipp:

Formázás előtt, érdemes egy kis tálkába vizet készíteni és a kezünket abba mártani, így minden korong könnyebben elválik a kezünktől.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr67466604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korenka2 2015.07.15. 14:37:28

Szia! Hány fokon kell sütni a fasírtot? Köszönöm előre is!

VegaLife 2015.07.15. 21:27:02

@korenka2: Én ugyan régi gázsütőt használtam, de szerintem 180 C megfelel a sütéséhez.

korenka2 2015.07.16. 10:00:23

Nagyon köszönöm a gyors válaszodat! Ma megsütöm! :)

VegaLife 2015.07.16. 11:04:09

@korenka2: Örülök, hogy kipróbálod, remélem, sikerrel jársz majd! :)
süti beállítások módosítása