Medvehagymás szendvicskrém (vegán)
2015. április 12. írta: VegaLife

Medvehagymás szendvicskrém (vegán)

medvehagymas_szendvicskrem.jpg Húsvét előtt nátha döntött le a lábamról. Akkor készítettem ezt a medvehagymás szendvicskrémet, ami a gyógyuláshoz is nagyon jól jött, ugyanis a medvehagyma erőteljesebb íze miatt is a légút-tisztító hatását megtapasztalhattam. Akik kedvelik a pikáns, de krémes ízvilágot, azoknak érdemes készíteni egy adag medvehagymás szendvicskrémet. Egyszerűen kenyérre vagy bagettre kenve nagyon finom ráadásul egészséges, náthából lábadozóknak külön ajánlom.

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 csomag medvehagyma
  • 1 bögre hajdina
  • 1/2 tofu
  • 1/3 bögre sörélesztő-pehely
  • 1-2 ek kókuszzsír vagy olívaolaj

 

Elkészítés:

Az alaposan átmosott hajdinát felforraljuk, majd puhulni hagyjuk. Kb. negyed óra alatt magába szívja a vizet és teljesen megpuhul. Közben előkészítjük a többi hozzávalót: Egy turmixgép poharába belevágjuk a medvehagymát (pl. ollóval), belekockázzuk a tofut, hozzáadjuk a kókuszzsírt vagy olívaolajat, majd a megfőtt hajdinát, némi sót. Összeturmixoljuk. Kész is a szendvicskrém. A sörélesztőpelyhet elhagyhatjuk, ha teljesen gluténmentes krémet szeretnénk. Ha ez nem igény, akkor viszont érdemes beletenni, mert krémes, enyhén sajtos íze lesz tőle.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr377360692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása