Egyszerű zöldség pörkölt
2015. március 21. írta: VegaLife

Egyszerű zöldség pörkölt

zoldsegporkolt_1.jpgA legtöbb ember vett már életében ilyen vagy olyan zöldség "mix"-et valamilyen boltban vagy áruházban, amely számos gyors étel elkészítését segíti. A következő étel is pik-pak elkészül, nem szükséges hozzá nagyobb főzési tudomány. Úgy gondolom számos élethelyzetet lehet felsorolni, amikor az ember elkészítheti. Például egyedül élő fiatalok vagy akár korosabbak is (albérletben, kollégiumban vagy akár saját lakásban), ha hirtelen nem is tudják, mit főzzenek. Dolgozó nők és férfiak, akik munkából hazatérve nem akarnak sok időt eltölteni a vacsora vagy a következő napi (esetleg aznapi) ebéd elkészítésével. Ha valaki bejelentkezik, hogy rövid időn belül ott lesz nálunk és mi szeretnénk meleg ételt adni neki. Ezekben az esetekben biztos "kulcs-kaja" ez az étel.

 

A recept:

Hozzávalók:

  •    1 kg vegyes zöldségkeverék (pl. mexikói)
  •    1-2 db paradicsom
  •    2 db paprika
  •    1 nagyobb fej hagyma
  •    4-5 gerezd fokhagyma
  •    víz
  •    ételízesítő
  •    bors/borsikafű
  •    piros fűszerparika

 

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát vízen üvegesre dinsztelünk. Az átöblített fagyasztott zöldségkeveréket ráhelyezzük, megszórjuk ételízesítővel, átkeverjük, rövid ideig (1-2 perc) fedő alatt pároljuk. Megszórjuk fűszer paprikával, öntünk hozzá némi vizet, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, egy kevés őrölt fekete borsot vagy őrölt borsika füvet, a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Medvehagyma szezon idején, feldarabolt medvehagymát is adhatunk hozzá. Addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. A legvégén egy kevés sörélesztő-pehely (ha nem vagyunk gluténérzékenyek) hozzáadásával még finomabb ízt érhetünk el. Míg a pörkölt megfő, elkészítjük hozzá a köretet. Egyszerűen csak alaposan megmosott barna rizst főztem hozzá. Nokedlivel is nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr977288039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása