Medvehagymás babkrém leves
2015. március 06. írta: VegaLife

Medvehagymás babkrém leves

babkrem_leves_medvehagymaval.jpg

Tegnap egy-két zöldséges mellett elhaladva már láttam, hogy megkezdődött a medvehagyma szezonja, pedig még csak március első hete van. Ez kevésbé lepett meg, mivel már február második felében is láttam egy-két zöldségárusnál a fővám téri csarnokban. Nekem még nem fogyott el a tavaly fagyasztóba tett medvehagyma mennyiség, noha becsületesen használom, amikor csak eszembe jut. Így került sor arra, hogy babkrém levest ízesítettem vele. Ha nincs a fagyasztónkban, vagy egyéb módon tartósítva konyhánkban, akkor legalább ilyenkor, medvehagyma szezon idején használjuk fel a lehető legtöbb ételhez. Finom ízt kölcsönöz az ételeknek.

A recept:

Hozzávalók:

  • 30 dkg fejtett bab (konzerv vagy puhára előfőzött)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl növényi tej
  • víz
  • ételízesítő
  • 6-8 szál medvehagyma

 

Elkészítés:

Az előzőleg beáztatott, majd babérlevéllel és sóval (mindkettőt akkor adjuk hozzá, amikor már kicsit megpuhult a bab) puhára főzött babhoz a főzés utolsó részében néhány gerezd fokhagymát is beleteszünk. Az így teljesen puha babokat turmixgépbe tesszük, 1,5 dl növényi tejjel összeturmixoljuk. Kiöntjük az edénybe, amiben tovább főzzük, de már csak az első forrásig. Apróra vágott medvehagymát teszünk bele, s ha nem elég sós ételízesítőt vagy sót adunk még hozzá. 

Ha konzerv babból készítjük, akkor a bab levét leöntjük, kicsit átmossuk, néhány gerezd fokhagymával és kevés vízzel feltesszük főzni. Ha a fokhagymák puhák, az egészet összeturmixoljuk növényi tejjel, majd az apróra vágott medvehagymákkal az első forrásig főzzük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr267245119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása