Szezámos tepsis krumpli
2015. március 03. írta: VegaLife

Szezámos tepsis krumpli

szezamos_tepsis_krumpli.jpg

Ezen a télen valahogy kevesebb krumplit ettünk. Egyszer csak a téli zöldségek tárolóhelyén észrevettem a fél zsák burgonyát, ami egy-két kezdetleges csírát eltekintve nagyon jól átvészelte a telet. Nem sokáig gondolkodtam, mi lesz a sorsa. Gyerekkoromban - emlékszem - otthon szezámmagos tepsis krumplit ettünk alkalmanként. Eljött az idő, hogy magunknak is elkészítsem ezt az egyszerű ételt. :) A krumplit kicsit vízben előfőztem, hogy az egészségre kevésbé ártalmas legyen, majd nagyon kevés kókuszolajat tettem a sütőpapíron sült krumplik közé.

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg burgonya
  • víz
  • kókuszzsír
  • sütőpapír
  • szezámmag

 

Elkészítés:


Miután a krumplikat megpucoltuk, megmostuk és karikákra szeleteltük, sós vízben előfőzzük őket úgy, hogy még kemények maradjanak. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a kissé átfőtt krumplikat (természetesen a vizet leszűrve) ráterítjük. Némi kókuszzsírt eloszlatunk rajta, majd megszórjuk szezámmaggal. Kb. 40-50 perc alatt közepes lángon készre sütjük. Köretként is fogyaszthatjuk. Férjem azonban nagyon szereti magában is a sült krumplit (nem csak a hagyományos értelemben vett "sült krumplit", hanem ezt is), így ő simán magában is megette.

Természetesen ez a krumpli felturbózható még hagymával és/vagy gabonakolbásszal és/vagy tofuval, stb.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr577236431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jet set 2015.03.03. 23:57:38

Legközelebb vágd ki a fekete részeket a krumpliból! Vagy abban van a vitamin?
Meg jöhet a meleg víz receptje is.
süti beállítások módosítása