Joghurtos lencsesaláta
2015. február 25. írta: VegaLife

Joghurtos lencsesaláta

joghurtos_lencsesalata.jpg

Jelképes értelemben drága étel a lencse, mivel a bibliai időkben elsőszülöttségi jogot "vett rajta" (inkább cserélt) Jákob Ézsautól: "Jákob egyszer valami főzeléket főzött, amikor Ézsaú elfáradva megjött a mezőről. Mondta Ézsaú Jákobnak: Engedd, hogy ehessem a veres ételből, mert fáradt vagyok. Jákob pedig mondta: Add el hát nékem azonnal a te elsőszülöttségedet. Mondta Ézsaú: Íme, én halni járok, mire való hát nékem az én elsőszülöttségem? Mondta Jákob: Esküdjél meg hát nékem azonnal, és megesküdött néki és eladta az ő elsőszülöttségét Jákobnak. Akkor Jákob adott Ézsaúnak kenyeret, és főtt lencsét, evett, ivott, és felkelt, elment. Így vetette meg Ézsaú az elsőszülöttséget." (részlet 1. Mózes 25. fejezetéből)

Ugyan a történetben vörös lencse szerepel, én barna lencsét használtam a következő laktató salátához.

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 2 bögrényi babérleveles, sós vízben megfőtt lencse
  • 1 szója joghurt
  • 1 teás kanál mustár
  • 1/3 póréhagyma
  • 1-2 édes paprika
  • 1-2 alma
  • szükség esetén só

 

Elkészítés:

A joghurtot mustárral összekeverjük. A póréhagymát felkarikázzuk, felaprítjuk a paprikát, felkockázzuk az almát. A lehetőleg korábban beáztatott, majd puhára főzött lencsét, valamint a hagymákat, paprikákat és az almát a joghurtos-mustáros szósszal összekeverjük. Ha nem elég sós, kicsit megsózzuk és kész is a joghurtos-lencsesalátánk. Laktató étel önmagában is. Zöld salátaleveleket (pl. jégsaláta vagy fejes saláta) is fogyaszthatunk hozzá, segíti az emésztést. Puffadást okozhat, ha nem viszünk be elég nyers zöldet mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr557195997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása