Egyszerű paradicsomleves zabpehellyel
2014. november 16. írta: VegaLife

Egyszerű paradicsomleves zabpehellyel

zabpelyhes paradicsomleves.jpg

Nagy örömömre eddig szép - aránylag melegebb - őszi napjaink voltak. Azonban ahogy közeledik az év vége, úgy csökken lassacskán a hőmérséklet. Egy gyors forró paradicsomleves (akár bögrében fogyasztva) felmelegíthet bennünket a hideg estéken. Zellerrel és répakockákkal nagyon szeretem. A zabpehely pedig egészséges tésztahelyettesítő, és szintén sűríti a levesünket. Finom, házilag eltett paradicsomlét használtam hozzá.

A recept:
  

Hozzávalók: 

  • 1 l paradicsomlé 
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2-1 bögre zabpehely
  • víz
  • 1 kisebb zeller (opcionális)
  • 1-2 szál répa (opcionális)

 

Elkészítés:


A paradicsomlevet a meghámozott, feldarabolt zellerrel és répával feltesszük főzni. Adunk hozzá egy kevés vizet sót, majd amikor a zöldségek már puhulni kezdenek, beleaprítjuk vagy belenyomjuk a fokhagymát. Az utolsó pár percben hozzákeverjük a zabpelyhet. Mivel az gyorsan megduzzad, így a leves is besűrűsödik és további tészta sem szükséges hozzá. 

 

paradicsomleves_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr946906083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása