Aszalt gyümölcsös kókuszgolyó
2014. november 08. írta: VegaLife

Aszalt gyümölcsös kókuszgolyó

aszalt gyümölcsös kókuszgolyó.jpg

A történetíró Plutarkhosz elmondása szerint az ókori Római Birodalomban élő Heródes igencsak bosszús lehetett, amikor barátja, Marcus Antonius a jerikói datolyapálma ültetvényeket Kleopátrának ajándékozta. A királynő ennél nagyobb ajándékot nem is kaphatott volna. A Babiloni Talmud Ketubóth traktátusa is megjegyzi: "élénkít és laktat, hashajtóként is működik, és anélkül erősíti a szervezetet, hogy nagyon kihasználná azt". Régészeti ásatások is bizonyították, hogy Heródes uralma alatt datolyában gazdag időszak volt a birodalom ezen része. Az ásatások során ugyanis a heródesi raktárakból datolyamagok is előkerültek.

Most igazi energia-bomba következik a datolya felhasználásával, amelyet akár gasztro-ajándéknak is elkészíthetünk például születésnapra, karácsonyra, mikulásra.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre aszalt datolya
  • 1 bögre aszalt sárgabarack, alma, szilva, stb. vegyesen
  • 3/4 bögre darált dió és vagy mandula
  • víz
  • 2 ek folyékony kókusz zsír (hideg sajtolású)
  • kókuszreszelék

 

Elkészítés:

Az aszalványokat annyi vízben, hogy éppen csak ellepje kb. fél órára-órára beáztatjuk. A puha aszalványokat aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a darált olajos magvakat majd összeaprítjuk. Kevés kókuszzsírt keverünk hozzá, ha a víz által nem tudunk golyókat formálni belőle. A golyókat kókuszreszelékbe hempergetjük. Kész is a mutatós és finom, energia-dús bon-bon.

UI: Reszelt narancshéjjal ízesítve még finomabb!

kókuszgolyó.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr716878789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása