Élesztő- és gluténmentes (magvas) pogácsa
2014. október 31. írta: VegaLife

Élesztő- és gluténmentes (magvas) pogácsa

mindenmentes pogácsa.jpg
Még az őszi főzőkör első alkalmára készültek ezek a ropogós, porhanyós finomságok élesztő és glutén nélkül. Csak 10 dekányi őrölt hajdinát tettem a tésztájába, de ez a kevés is karakteres ízt adott neki. A képen azért szerepel egy alma a háttérbe, mert nekem úgy ízlett a legjobban, ha a pogácsát almával ettem. Főzőkörön is adtam mellé almagerezdeket.
 
A recept:

 
Hozzávalók:

  • 20 dkg köles lisztté őrölve
  • 20 dkg barna rizs lisztté őrölve
  • 10 dkg hajdina lisztté őrölve
  • 10 dkg amarántliszt + a tészta megmunkálásához
  • 20 dkg kókusz- vagy pálmazsír, esetleg bio növényi margarin
  • víz
  • őrölt magvak (elhagyható)

Elkészítés:

A liszteket (miután a gabonákat megőröltük) összeöntjük egy tálba. Kb. 1 evőkanál sót adunk hozzá és jó puha növényi zsírral, valamint egy kevés vízzel összedolgozzuk. Tehetünk hozzá őrölt magvakat (pl. napraforgó, tökmag, lenmag, szezámmag, stb.). Kicsit pihentetjük, majd amarántliszttel megszórt felületen kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle. Tepsibe tesszük és megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr166844427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása