Babbal töltött pita
2014. március 04. írta: VegaLife

Babbal töltött pita

babbal saltafélékkel töltött pita.jpg

Teljes kiőrlésű pitát (ovális alakút) találtam egy üzletben nemrégiben. Férjem nagyon szerette régen a gyrost, igaz ma már nem igazán tudná megenni a húsos verziót. Viszont nem csak hússal lehet készíteni, hanem zöldségekkel, hüvelyesekkel töltve. Néha napján eljutunk humusbárba, ahol csicseriborsóból készült humusszal és sok-sok zöldséggel töltik. Most viszont, hogy rátaláltam ezekre a pitákra, elkészíthettem úgy, ahogy a fejemben már régóta élt a gondolat: Sok babbal és némi salátával, hagymával paprikával. Íme a recept:

A recept:

Hozzávalók:

  • Pita (fejenként legalább egy)
  • főtt bab (mi a jó nagy szemű babot szeretjük mindenben)
  • póréhagyma
  • jégsaláta
  • kápia paprika

 

Elkészítés:

A pitákat tepsiben kicsit megsütjük, megpirítjuk. Amíg melegednek, kissé barnás színt vesznek fel, addig elkészítjük a tölteléket, ami nagyon egyszerű. Természetesen úgy érdemes készíteni, hogy babot már korábban főzünk. (Ez is egy lehetőség a változatos bab-fogyasztásra.) A megfőtt babból kiveszünk valamennyit (ahhoz mérten, hogy hány főre kell a pitát készíteni, általában egy emberre egy pitát számolhatunk). A póréhagymát felszeleteljük, a salátaleveleket összetépkedjük, a kápia paprikát is felkockázzuk. Az egészet összekeverjük és egyszerűen megtöltjük a pitákat, majd elfogyasztjuk. Lehet bele csepegtetni olajat, pl. tökmagolajat, vagy tehetünk még hozzá további zöldséget, mint reszelt répa, vagy paradicsomgerezdek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr615839121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása