Aszalt paradicsom fűszeres olajban
2013. december 27. írta: VegaLife

Aszalt paradicsom fűszeres olajban

aszalt paradicsom olajban fokival.jpgÉpp már leáldozóban vannak a karácsonyi ajándékozások, mivel az ünnep vége felé járunk. Most egy olyan gasztro-ajándék ötletet mutatok, amit nem csak karácsonykor készíthetünk el. Húsvétra, születésnapra, vagy csak úgy, ha vendégségbe vagyunk hivatalosak. Nagy előnye, hogy ha van a konyhánkban aszalt paradicsom, akkor egész gyorsan reprodukálhatjuk.

A recept:

Hozzávalók:

  • Kb. 1 kisebb bögrényi aszalt paradicsom (ha kis üveggel készítünk)
  • 4-7 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • 1-2 szál babérlevél
  • darabos himalaya-só
  • olíva és napraforgó olaj (1/2-1/2 arányban)
  • üvegecske

Elkészítés:


A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk és az aszalt paradicsommal együtt az üvegbe rétegezzük. Amikor az üveg megtelt a tetejére szórunk kb. 1 evőkanálnyi himalaya-sót, egy-két csipet kakukkfüvet és a legtetejére 1-2 babérlevelet. Az egészet felöntjük fele mennyiségű olíva, fele napraforgó olajjal. Néhány napig hűvös helyen pihentetjük. Ajándékozásra kitűnő gasztro-ajándék, de az így elkészített paradicsom felhasználási lehetősége igen gazdag - kenyérbe, kenyérre, pástétomnak, stb.

UI: A fűszerek szabadon variálhatók egyéni ízlésnek megfelelően!

aszalt pari olajban.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr685709712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása