Paradicsomleves friss paradicsomból
2013. október 05. írta: VegaLife

Paradicsomleves friss paradicsomból

paradicsomleves.jpgAz a jó a paradicsomban, hogy egészen addig képes teremni, míg a talajmenti fagyok megkímélik. Sajnos idén elég korán - konkrétan a héten - megkezdődtek a fagyos éjszakák. Ezt nehezen bírom, nekem a nyár és a meleg az éltetőm. Szerencsére nyáron kaptunk innen-onnan finomabbnál finomabb nap-érlelte piros gömböcöket. Lédúsabb, nagyobb példányuk kiválóan alkalmas volt arra, hogy paradicsomlevest főzzek belőlük. Ripsz-ropsz elkészíthető az ilyen paradicsomokból a finom paradicsomleves.

A recept:
 

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • só vagy ételízesítő
  • kevés hidegen sajtolt olaj
  • fokhagyma
  • őrölt petrezselyem
  • esetleg főtt barna rizs vagy apró tészta
  • botturmix

 

Elkészítés:


A paradicsomokat megmossuk, ha van hibás része, kivágjuk, majd kisebb darabokra felvágjuk és egy fazékba tesszük a paradicsom húsát. Mivel ezek lédús egyedek, hő hatására gyorsan levet engednek. Megsózzuk vagy házi ételízesítővel megszórjuk, és botturmix-szal átturmixoljuk. Még a végső forrás előtt apróra őrölt petrezselyemlevelet és szétnyomott fokhagymát adunk hozzá. Tehetünk bele előre főzött barna rizst vagy apró tésztát (pl. betűtészta), ezek által sűrűbb lesz a leves. Amikor a leves kész és tálaljuk, egy kevés hidegen sajtolt olajat (pl. tökmag olaj vagy olíva olaj, de napraforgó is jó) csepegtetünk a tetejére. A töltött paradicsomoknál a belső húst ehhez a leveshez használtam fel.

friss paradicsomleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr665552883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása