Tavaszköszöntő smoothie
2013. március 01. írta: VegaLife

Tavaszköszöntő smoothie

ruccolananasz.jpgTavasz beköszöntével könnyebben, szívesebben figyelnek oda az emberek arra, hogy mit visznek be szervezetükbe. Ilyenkor sokan tartanak tisztítókúrákat, fogyókúrákat. A következő smoothie mindkét célhoz jól passzol.

Reggeli ital mellett alkalmas tisztítókúrák italaként is és fogyókúrázóknak is ajánlható, mivel ennek a smoothie-nak nagy része ananászból van. Az ananász bromélia nevű enzimmel rendelkezik, amely egyrészt a zsír égetésében, másrészt a fehérjék bontásában játszik szerepet szervezetünkben. Az ananász jótékony hatásai között megemlítendő, hogy csökkenti a vér savtartalmát, ezért lúgosító diéta során is remek eledel. Továbbá vizelethajtó és emésztést elősegítő tulajdonságokkal is bír.

Ha lehet, kerüljük a konzerv-ananász fogyasztását, választását, mivel azok nem tartalmazzék a bromélia enzimet sem. Ellenben hozzáadott cukrot és tartósítószert igen, amire nincs szüksége szervezetünknek. Ha ananászt készülünk vásárolni, figyeljünk arra, hogy sárga színű legyen (a zöld még nem egészen érett) és kellemes illatot árasszon. Jó, ha levelei vastagok és zöldek, az alsóbbak könnyen kihúzhatók.

A recept:

Hozzávalók:

  • 1/2 ananász
  • 1 kisebb csomó ruccola
  • 1-2 dl víz
  • turmixgép
  • igény esetén esetleg méz

Elkészítés:

Az ananászról levágjuk a héját, majd felkockázzuk a gyümölcs húsát. Beletesszük a turmixgépbe. Hozzáadunk egy kevés ruccolát, vizet öntünk bele, és összeturmixoljuk az egészet. Fanyarságának foka azon múlik, mennyi ruccolát adunk hozzá. Ha szükséges, egy kevés mézzel édesebbé tehetjük.

Laktató ital és a ruccola zöld színének hála klorofilt is juttatunk a szervezetünkbe, ami segít eltávolítani a lerakódott méreganyagokat, sőt gyorsítja a sebek regenerálódását. A vérben pedig csökkenti a koleszterinszintet.

Hüvelygyulladás, méhnyak fertőzés cukorbetegség esetén fogyasszunk sok sok zöld színű növényt, juttassunk minél több zöld levelet a táplálkozásunkba, mert ezáltal klorofilt juttatunk a szervezetünkbe, ami gyógyuláshoz vezethet.

rukkolananasz0.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr135111400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása