Zöldséges, szezámos tészta
2012. október 24. írta: VegaLife

Zöldséges, szezámos tészta

zöldségestészta.jpgKét dolgot szerettem volna enni: ceruzababot és tésztát. Jobban mondva a tésztára a férjem vett rá. Kapta a munkahelyén ajándékba. Igazi olasz tészta. Made in Italy. A ceruzabab mellett tudom, hogy finom a kápia és a lila hagyma, így azok is kerültek a tésztára. Emellett olajban eltett medvehagymával és pirított szezámmaggal dobtam fel a tésztakülönlegesség további ízét. Gyorsan elkészült, finom lett. Elfogyott.

A recept:

Hozzávalók:

 

  • 50 dkg ceruzabab
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 3 piros színű paprika (kápia, kaliforniai vagy pritamin)
  • egy marék szezámmag
  • 50 dkg tészta (durum, vagy teljes kiőrlésű)
  • víz

Elkészítés:


A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük. Közben a ceruzababot és a felaprított lila hagymát kevés vízen, megsózva, fedő alatt megpároljuk, hozzáadjuk a csíkokra felvágott paprikát.

A megfőtt tésztát leszűrjük, majd szezámmagot is pirítunk. A tésztát összekeverjük a párolt zöldségekkel, majd a megpirított szezámmaggal és kész is a finom "tésztasalátánk", amely önmagában is megállja helyét. Én még - amint említettem - olajban ázott medvehagymával is felspéciztem, ez csak ajánlott, de enélkül is finom.

zöldségestészta2.jpg zöldségestészta1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr744868230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

BSz.Kitti 2012.10.25. 20:27:52

Ez nagyon jól hangzik! Ennék most belőle... ;)