Paprikás szezámkrém
2012. október 23. írta: VegaLife

Paprikás szezámkrém

szezámtahini.jpgEgyik estére vendégeket vártunk, akik hasonlóan próbálnak egészségesebben élni, étkezni. Így aztán tudtam, hogy egy karfiol, vagy kukorica pástétom számukra ismert és már sokszor fogyasztott. Ezért gondoltam, kreálok valami újat, valamit a saját ötletem által vezérelve. Így született meg a szezámkrém.

A recept:

Hozzávalók:

 

  • 15 dkg szezámmag
  • só (ha a paprikakrém nem túl sós, akkor kell bele)
  • kevés víz
  • piros paprika vagy piros paprika krém
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj (ha lehet, hidegen sajtolt)

Elkészítés:


A szezámmagokat teflon serpenyőben nem túl barnára megpirítjuk. Ha túl barnára pirulnak, akkor keserű lesz a pástétom! A megpirult magokat aprítógépbe tesszük (500W), hozzáadjuk a fokhagymákat és összeturmixoljuk. Kevés vizet hozzáöntünk - alig 1 dl-t, majd tovább keverjük. Ugyanígy a piros paprikával (pl. kápia feldarabolva) vagy a kb. 1 evőkanálnyi (ha házi, bolti esetében lehet, kevesebb is elég) pirospaprika krémet teszünk hozzá. Ismét keverünk rajta egy rövidet. Utolsó műveletként úgy egy evőkanálnyi olajat öntünk hozzá.

Kész is a házi szezámpasta!

Kenyérre kenve igazi csemege lehet! Csírákkal megszórva tovább növelhetjük az ízharmóniát.

Szintén alkalmas szendvics készítésre, ha csomagolnunk kell ebédre vagy reggelire.

szezámkrém1.jpg szezémpasta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr904865414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása