Diótej (készítése házilag)
2012. augusztus 12. írta: VegaLife

Diótej (készítése házilag)

20120803_155656dt.jpgIsmét egy növényi tejjel próbálom megbarátkoztatni az olvasóközönséget. Nagyon intenzív íze van, elkészítése pedig őszintén állíthatom, gyerekjáték. Tejbegrízt főztem vele, de magában is fogyasztható, vagy kiváló öntet müzlihez. Barackturmixhoz is remek alap. A lényeg, hogy erős turmixgépet használjunk. Ami legalább 500 Watt teljesítményű.

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 bögre (2 dl) dió
  • 3 bögre (2 dl) víz
  • igény szerint édesítőszer (méz, gyümölcscukor, nyírfacukor, stívia, stb.)
  • sűrű szövetű szűrő
  • turmixgép

Elkészítés:

A vizet felforraljuk és a dióra öntjük. Ha van időnk, akkor néhány órát áztatjuk - mondjuk egy éjszakát, vagy míg a munkából hazaérünk, stb. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor megvárjuk, míg a dióra öntött forró víz kihűl annyira, hogy a turmixgépbe tehetjük.

A turmixgépbe öntve egyszerűen csak összeturmixoljuk az egészet. Kikapart vaníliarudacskával tovább ízesíthetjük. Az alaposan összeturmixolt lét sűrű szövetű szűrőn keresztül átszűrjük és kész is a finom, laktató diótej. A szűrésből visszamaradt diót a továbbiakban bármilyen diós dologhoz felhasználhatjuk. Kenyér, palacsinta töltelék, sütemény, stb.

A diótej felhasználásának csak saját fantáziánk szabhat határt. Én palacsintát és tejbegrízt készítettem belőle. Illetve egy keveset el is kortyolgattunk.

20120803_073051dt.jpg 20120803_073207dt.jpg
20120803_154640dt.jpg 20120803_155649dt.jpg
20120803_161411dta.jpg 20120803_161416dta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr74708955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.