Barackos-fahéjas tejbegríz
2012. augusztus 12. írta: VegaLife

Barackos-fahéjas tejbegríz

20120805_181531tg.jpgÉletem nagy részében kakaósan ettem a tejbegrízt. Mióta tudom, hogy a kakaó nem éppen egészséges, és a szervezetemnek nincs előnyére, azóta újabb és újabb verziókat próbálok ki. Múltkor ugye gombócokat formáltam tejbegrízből, most pedig, fahéjjal és barack-szeletekkel tettem "flancossá". :) Megérte. Ó jajj, leírni ezt a bejegyzést kész kísértés, hogy ne álljak neki és készítsek ismét és ismét ugyanilyen fenséges desszertet. Ami amúgy reggelire - kásareggelire is kiváló, de desszertnek is. Emlékszem, gyerekkoromban ritkán anyu vacsira főzött és a bátyámmal (igen, az is van) elég gyorsan befaltuk.

A recept:

Hozzávalók:

  • növényi tej (nálam diótej volt épp, de erről majd később...)
  • búzadara (szerencsére van otthon tönkölydara, de a szokásos búzadara is jó)
  • őrölt fahéj
  • néhány szem nektarin
  • édesítő (méz, gyümölcscukor, nyírfacukor, stívia, stb.)

 

Elkészítés:

A tejet felforraljuk. Amikor forr, beleszórjuk a búzadaránkat. Majd addig keverjük, míg be nem sűrűsödik, végül édesítjük. Arányokat nem igazán tudok meghatározni. De ha a tejbegríz elkezd besűrűsödni a folyamatos keverés közben néhány perc után, akkor tudhatjuk, hogy nem szükséges több darát hozzáadni.

Porciózzuk tányérokra, majd az őrölt fahéjat összekeverjük valamilyen cukorfélével (nálam gyümölcscukor volt épp). Meghintjük és barackszeletekkel díszítjük. Férjem hidegen jobban kedveli, én viszont melegen szeretem.

Gyors be is fejezem, mert alig bírom ki, hogy ne készítsek és egyek (megint). :)

UI: Mikor még meleg, de már nem fő, érdemes 1 evőkanál biocsicsóka-sűrítményt hozzákeverni.

20120805_181534tg.jpgHát nem gyönyörű és kívánatos? Ugye, hogy van más perspektíva, mint a kakaós-cukros tejbegríz! És ráadásul sokkal finomabb!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr814708390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mouratius 2016.01.24. 09:45:39

így sem rossz de kakaóval azért az igazi
süti beállítások módosítása