Babos saláta spenótlevelekkel
2012. augusztus 12. írta: VegaLife

Babos saláta spenótlevelekkel

20120811_095507bs.jpgOdáig vagyunk mindketten - férjem és én is az óriási babszemekért. Elsősorban a lila színű babért. Mások ezt virágbabnak hívják. Szeretek belőle bablevest főzni, vagy éppen salátához hozzáadni. Legutóbb is ez került terítékre. Piacon gyönyörű és hibátlan spenótleveleket árultak, így vettem egy kilót belőle. Tudom, hogy a sok zöld színű zöldség és növény még nyersen is nagyon egészséges. Egyrészt az ember vércukor szintjét jó irányba befolyásolja, másrészt a bennük található klorofill az ereknek, koleszterinnek hasznos táplálék. Segítségül van a szervezet öntisztítási folyamatához, ugyanis részt vesz a méreganyagok, szennyező anyagok eltávolításában. Így kedvező befolyással van a testszag, illetve vizelet és széklet szagára. Csökkenti a koleszterin szintjét.
Amellett, hogy immunrendszer erősítő, további jó tulajdonsága az, hogy részt vesz a bőr regenerálódásában sérülés, seb esetén. Vagyis ha sok zöld növényt, zöld turmixot fogyasztunk, ez utóbbiak előbb helyreállnak, meggyógyulnak.

Mindezen okosságok tudatában a salátánkba nyers spenótleveleket is tettem. Az alábbiak szerint készült el:

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 2 db zsenge cukkini
  • 4 db nyári uborka (kígyóuborka is jó)
  • 2 marék spenótlevél
  • 1/4 lolo saláta (jégsaláta, vagy más saláta is megfelelő)
  • 8 db paprika (volt itthon vegyesen TV, kápia, zöld színű kaliforniai)
  • 4-5 db paradicsom
  • 1 bögre főtt bab (én amúgy is főztem, de ha valaki bablevest főz, érdemes kicsit többet előáztatni, előfőzni, és egy részt salátába keverni)
  • 1 db lila hagyma
  • 2 evőkanál őrölt lenmag (elhagyható)
  • 1 evőkanál őrölt mák (elhagyható)
  • 1 evőkanál őrölt szezámmag (elhagyható)
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj (elhagyható)

     

Elkészítés:

Cukkiniket, uborkákat, hagymát meghámozzuk és felkockázzuk. A spenótleveleket megmossuk, felcsíkozzuk, a saláta leveleit pedig összetépkedjük. A paprikákat, paradicsomot szintén felkockázzuk. A főtt babbal együtt összekeverjük a saláta hozzávalóit. Igény szerint őrölt magvakat teszünk hozzá. (Érdemes őrölni, hogy a bélrendszert fel ne sértse az egész mag.)

Tekintettel arra, hogy az őrlemények már így is tartalmaznak olajat, nem szükséges olajat hozzá önteni, de aki így jobban szereti, tehet hozzá.

Szép nagy mennyiség lesz a fenti tételekből. Ketten kétszer ettünk belőle. És mást nem fogyasztottunk, annyira laktat. Ha nem kizárólag ezért főzzük a babot, akkor tulajdonképpen kész főtt babbal a birtokunkban 30 perc alatt összehozható csemege. Ezt is ajánlom tévézéshez, filmnézéshez. Szokjunk rá az ilyen nassolni való ételekre. Ez tényleg étel!

UI: Mi még tormadarabkákkal is megszórtuk, de ez igazán nem szükséges.

 

20120811_095502bs.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr474707867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.