Töltött padlizsán (vegán)
2012. augusztus 10. írta: VegaLife

Töltött padlizsán (vegán)

20120725_121437p.jpgEzt a receptet pár héttel ezelőtt készítettem el, mivel Eleken az Egészségház kertszomszédjában volt egy óriási "padlizsánsátor", ahol fólia alatt növekedtek a szebbnél szebb padlizsánegyedek. Beszéltem a tulajdonossal és sikerült tőlük vásárolnom pár darabot. Nagyon örültem neki. Így aztán hazaérkezve néhány napig itthon pihentek, míg kitaláltam, bulgurral és a saját húsával töltöm meg őket, felturbózva egy kevés tofuval.

A recept:

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes méretű padlizsán
  • 1 hagyma
  • 1 nagyobb marék bulgur
  • 15 dkg füstölt tofu
  • 4 db paprika
  • ételízesítő vagy só
  • curry
  • esetleg fokhagyma

Elkészítés:


A megmosott padlizsánokat hosszában kettévágjuk és kivájjuk a belső húsát úgy, hogy a padlizsán külső héja lehetőleg ne szakadjon be, ne sérüljön meg. A kibelezett padlizsánokat megsózzuk. A padlizsán húsát felkockázzuk és szintén besózzuk. Megvárjuk, míg a padlizsánkockák levet engednek. (Legalább 1 óra.) Közben felkockázzuk a hagymát, tofut és a paprikákat pedig négy nagy szeletre vágjuk hosszában.

A bulgurt miután megmostuk, forró vízben megfőzzük. (Elég, ha ellepi.) A hagymát kevés vízzel megpároljuk és a levet engedett, majd papírtörlővel felitatott padlizsándarabokat a hagymára tesszük. Jól átpároljuk fedő alatt és egy kevés sót vagy ételízesítőt még tehetünk hozzá.

Mikor megpuhult a padlizsán, hozzáadjuk a megfőtt bulgurt, majd a tofukockákat. Curryvel, esetleg fokhagymával ízesítjük.

A belsejétől megfosztott padlizsánok ez idő alatt már alaposan gyöngyöződnek a bennük lévő víztől a só hatására. Ahogy a padlizsánkockákat felhasználás előtt, úgy ezeket is papírtörlővel felitatjuk.

Majd a kész töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat. Tetejükre pedig paprikaszeleteket teszünk. (Szerintem a képen hasonlít a sajtra.)

Kb. 35-40 perc alatt közepes lángon a paprikák kissé megbarnulnak a padlizsánok tetején.

Salátát, vagy csak paradicsomot ehetünk köretként hozzá. Amennyiben száraz lett a padlizsán belseje - érdemes tálaláskor egy kicsit hidegen sajtolt olajjal megkenni. Nekem volt még a főtt kukoricához kevert olajom. Ezt használtuk fel hozzá. Finom, ínycsiklandó íze lett a pikáns olajtól.

Sütőpapíros tepsiben sütöttem meg őket, így elkerültem az olaj hevítését.

20120725_103945p.jpg 20120725_110405p.jpg
20120725_120529p.jpg 20120725_120545p.jpg
20120725_121341p.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr794699555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása