Padlizsános cukkinis tészta aszalt paradicsommal
2012. június 20. írta: VegaLife

Padlizsános cukkinis tészta aszalt paradicsommal

Ha egyszer lesz veteményes kertem, kipróbálom a padlizsán termesztését. Éveim első "huszonjónéhányában" nem szerettem a padlizsánt. Amióta azonban vega vagyok, sőt törekszem a "vegánizmusra", egyre több zöldséget fedezek fel. Emlékszem, úgy 10-12 évvel ezelőtt egy vegetáriánus táborban az egyik dolgozó azt mondta, neki még az esküvőjén is lesz padlizsánkrém, annyira szereti. Persze az esküvő tudomásom szerint még nem jött el az életébe, szóval erről nem tudok beszámolni, de tény, hogy akkor el sem tudtam volna képzelni, hogy én is elkezdem megszeretni ezt a lila színekben pompázó zöldséget. Naná, hogy megszerettem. Próbálkozásaim még nem túlzottan széles körben kiterjedtek. Eddig legfeljebb csak lecsóban, vagy pástétom formájában fogyasztottuk itthon. Esetleg tekercsként megtöltve, de most új területre lépve tésztát ízesítettem vele.

20120618_142043pct.jpg

 

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 2 kisebb padlizsán
  • 2 cukkini
  • egy marék aszalt paradicsom
  • olaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 lila hagyma
  • 1/2 kg durumtészta
  • víz
  • kakukkfű

 

Elkészítés:

A padlizsánt és cukkinit megmossuk, felkarikázzuk. A túl nagy padlizsánkarikákat még négy részre felvágjuk. Külön tálba téve mindegyiket megsózzuk, egy ideig várunk, míg levet eresztenek, majd a levet leöntjük róluk. Kevés olajon teflonbevonatú sütőedényben megsütjük őket. A hagymákat felvágjuk, megpároljuk, majd a zöldségekkel összekeverjük. Tésztát főzünk al dente módra. A megfőtt, átszűrt tésztához hozzákeverjük az előkészített zöldségeket és az aszalt paradicsomot. Tálalásnál kakukkfű levelekkel szórjuk meg a tésztát. Nem kell sok kakukkfű rá, elég néhány szál. Mégis olyan finom intenzív ízt kölcsönöz neki, hogy  etetni fogja magát az ételünk.

 

20120618_135353pct.jpg 20120618_133948pct.jpg
20120618_135901pct.jpg 20120618_142049pct.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr584599856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása