Narancsos tejberizs eperlekvárral
2012. május 29. írta: VegaLife

Narancsos tejberizs eperlekvárral

Egyszerű tejberizs narancslével megbolondítva. Fenséges íze van!

 20120428_083315tr.jpg

 

 

 

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 30 dkg barna rizs
  • víz
  • 3 dl növényi tejszín
  • édesítőszer (jelenleg gyümölcscukor)
  • 1 teáskanál biocsicsóka sűrítmény
  • 1 narancs
  • eperlekvár

     

Elkészítés:


A rizst miután jó alaposan átmostuk közepes lángon feltesszük főzni úgy, hogy a víz éppen ellepje. Amikor a vizet magába szívta, felöntjük a tejszínnel és tovább főzzük, de olykor-olykor megkeverjük, hogy ne égjen le.
Amikor a rizsszemek megpuhultak az alaposan megmosott narancs héját belereszeljük, a narancs egyik felének a levét belenyomjuk, hozzákeverjük a biocsicsóka-sűrítményt, majd ízlésünknek megfelelően édesítjük. Tálalásnál a tetejére eperlekvárt teszünk.
Gyors, egyszerű nem csak desszertnek, de kásaféle reggelinek is finom étel. Persze, rengeteg ötletem van még a tejberizs ízesítésére. Egyelőre ezt készítettem el.

 

20120428_083300tr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr814551663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.