Rozmaringos sült zöldség
2012. április 23. írta: VegaLife

Rozmaringos sült zöldség

Még mindig van az éléstárunkban abból a sütőtökből, amit ősz elején 65 forintos(!!) kg áron vettem. Már csak egy árválkodik a hideg, árnyékos helyen. Egy, mivel az utolsó előtti szép nagy darab a következő étel áldozata lett. (Amit persze nem bántunk.)

Ez az étel sokban hasonló ahhoz, amit ősszel már elkészítettem. Némi változtatás azért van benne.

 

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 2 fej nagyobb cékla
  • 5-6 közepes krumpli
  • 5 db répa
  • 1 sütőtök
  • fokhagyma
  • ételízesítő
  • olaj
  • őrölt rozmaring (akinek van friss, inkább azt használja)
  • esetleg egy kevés őrölt kömény

 

Elkészítés:

Fontos, hogy a zöldségek főzésénél, párolásánál ne teljesen puhára, hanem inkább kicsit keményre pároljuk őket, hiszen még a főzésen kívül a sütőben is tovább puhulnak.

A céklákat és a krumplikat bő vízben héjastul megfőzzük. (Persze előtte megmossuk őket.)

A kihűlt, megfőtt burgonyákat és céklákat hámozás után hasábokra vágjuk.

A meghámozott répákat is kisebb hasábokra vágjuk, megpároljuk egy kevés víz és fedő segítségével. A sütőtökkel ugyanilyen módon járunk el. Miután megszabadultunk a héjától hasábokra vágjuk, majd kevés vízen ételízesítős (vagy sós) vízben megpároljuk.

A megpárolódott répákat és tököt a többi zöldséggel összekeverjük.

Ételízesítővel megszórjuk, egy kevés olajat is öntünk rá vagy kókuszzsír darabokat szórunk rá. Fokhagymadarabokat teszünk hozzá. Rozmaringgal is meghintjük (nem kell sok). Esetleg egy kevés őrölt köménymagot is adhatunk hozzá.

Jól átforgatjuk a zöldségeket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és közepes lángon kb. 30 percet sütjük.

A fűszerek jól átjárják a zöldségeket, fenséges ízt adva nekik.

(Nekem elég nagy adag lett, ezért elfeleztem és két részletben sütöttem meg. Így két nap is frissen, melegen fogyasztva laktunk vele jól.)

 

A bejegyzés trackback címe:

http://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr444467807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.