Répás -hagymás tofupörkölt
2012. március 19. írta: VegaLife

Répás -hagymás tofupörkölt

Egy fajta tofupörköltről már a korábbiakban beszámoltam. Most felspéciztem sült hagymával és sült répával. Hmmm....! Fenséges íze lett. Még színesebbé tettem spenótos nokedlivel. (Erről majd később.)

20120302_114158tp.jpg

 

 

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 3 fej hagyma
  • 2 csomag füstölt tofu
  • 4 szál sárgarépa
  • pár szem fokhagyma
  • kb. 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • kevés ételízesítő
  • őrölt köménymag
  • bors
  • kevés olaj
  • pár dl víz

 

Elkészítés:

Az egyik fej hagymát apróra daraboljuk és teflon bevonatú edényben megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt tofukockákat, majd tovább pirítjuk úgy, hogy a tofuk egy része megpiruljon. Közben a megpucolt sárgarépát karikákra vágjuk és egy edényben kevés sós vízben megpároljuk. Amikor megpárolódott érdemes egy kicsit az edényben víz nélkül megsütni, hogy a répakarikák megpiruljanak.

A másik két hagymát félkarikákra vágjuk. A megpirított tofuhoz hozzákeverjük a répát, majd a felvagdosott hagymakarikákat. Kb. 1 evőkanálnyi olajat ezek után adunk hozzá. Átkeverjük. Ételízesítőt, paprikát, őrölt köményt, borsot, fokhagymadarabokat szórunk bele, átkeverjük, majd kb. 3 dl vízzel felöntjük. (Épp, hogy ellepje.)

Kb. 10-15 perc alatt az ízek átjárják egymást és nagyon finom tofupörköltet tálalhatunk.

Én spenótos nokedlivel készítettem el. Maga a tofupörkölt 30 perc alatt kész van. Tehát, ha csak tésztát főzünk hozzá. Mondjuk durumtésztát úgy, ahogy a korábbiakban leírtam, akkor egy gyors, de mégis ízletes ebéd vagy vacsora kerülhet az asztalra.

 

 

20120302_103543tp.jpg 20120302_105351tp.jpg
20120302_112423tp.jpg 20120302_112720tp.jpg

20120302_114158tp.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr154326245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.