Tejszínes céklás tészta
2012. február 14. írta: VegaLife

Tejszínes céklás tészta

Ha a spenótból spenótos tészta, a krumpliból krumplis tészta készíthető, akkor a céklából céklás tészta, nem? Naná, hogy igen. Méghozzá nem is akármilyen! Hanem nagyon finom, és színét tekintve is csábító.

 

 

 

 

 

 

A recept:

Hozzávalók:

  • 8 kisebb fej cékla
  • 2 normál fej lila hagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • teáskanálnyi reszelt torma
  • ételízesítő
  • növényi tejszín
  • víz
  • 50-60 dkg durumtészta
  • egy pici olaj

 

Elkészítés:

 A céklákat megmossuk, majd héjastól egészben megfőzzük őket - kb. 20-30 perc alatt nem túl puhára. Miután megfőtt, hideg vízzel átöblítjük, kihűlés után megpucoljuk. Kisebb kockákra vágjuk.

A tésztát (orsó, farfelle, vagy ki milyet szeret) forró sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és pár csepp olajjal átforgatjuk, hogy a tészták ne tapadjanak egymáshoz.

Miközben a tészta fő, a lila hagymát és fokhagymát megpucoljuk, mindegyiket apró darabokra vágjuk.

Lassú tűzön a felvágott hagymák felét megpirítjuk, majd rádobjuk a kockákra vágott céklát. Ha szükséges, pár csepp olajjal átkeverjük. Megszórjuk ételízesítővel. Öntünk rá kb. 1,5 dl tejszínt, hozzáadunk egy kevés tormát és addig hagyjuk a tűzön, amíg forr egyet. Hozzákeverjük a kimaradt hagymadarabokat. Esetleg egy kevés őrölt köménnyel ízesíthetjük még. A tésztával végül összekeverjük, de a szószt a tésztától külön is tálalhatjuk.

Ha mégis összekeverjük, a tetejét vágott újhagymával meghintjük.

Gyors, egyszerű, finom. A cékla jótékony hatásait tekintve pedig vasban gazdag étel lehet az étkünk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr334103813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.