Kolbászos zöldséges milánói
2012. január 23. írta: VegaLife

Kolbászos zöldséges milánói

Hétköznapi gyors vacsora, vagy ebéd - kinek mi. Még a 90 napos diétához is alkalmazható.

Roppant egyszerű az elkészítése, amellett, hogy 30 perc múlva már ehető is.

Könnyű elcsomagolni ételhordóba, hogy a munkahelyre elvigye magával az ember.

A recept:

Hozzávalók:

  • 0.5 kg spagetti tészta
  • 0.5 kg mexikói zöldségkeverék
  • sűrített paradicsomlé
  • pizza vagy olaszos fűszerkeverék
  • kevés gabonakolbász

 

Elkészítés:

A tésztát al dentére megfőzzük. (Korábbi bejegyzésemben már részletesebben kifejtettem.)

Közben összeállítjuk a szószt. A mexikói zöldségköretet átöblítjük, majd kevés vízben megpároljuk. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a paradicsomszószt, és a felvágott, vagy felaprított gabonakolbászt. (Én most gombás paradicsomszószt használtam, így a tészta gombával is gazdagodott.)

Egy kevés fűszerkeveréket adunk hozzá, és ha a zöldségek teljesen megpuhultak, a megfőtt, leszűrt tésztával összekeverjük. Persze tálalhatjuk külön a szószt, külön a tésztát. Én inkább összekeverem, mivel gyakran dobozokba rakom és a munkahelyen fogyasztjuk el.

30 percnél kevesebb idő alatt kész is. A kolbásztól igazán ízletes. Egy fél vékony kolbászt morzsoltam bele.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr283741731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.