Rakott zöldbab barnarizzsel
2012. január 05. írta: VegaLife

Rakott zöldbab barnarizzsel

Anyósom kertjéből zsenge zöldbabok kerültek lefagyasztásra. Most, hogy a tél felénél járunk, egyre inkább nyúlok a fagyasztóban megbújó csomagocskákért. Csak egyszerűen meleg vizet öntök a fagyott zöldbab szemekre, átszűröm, és közben már meg is fogan az ihlet az újabb ínycsiklandó ételre. Íme:

A recept:

Hozzávalók:

  • 1 kg sárga hüvelyű zöldbab
  • 1/2 kg barnarizs
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 csapzott evőkanál fűszerpaprika
  • olaj
  • víz
  • 1 teáskanál magyaros fűszerkeverék
  • néhány gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál gabonakolbász
  • 2-3 darab paprika
  • 2 dl növényi tejszín
  • kókuszzsír

 

Elkészítés:

A barnarizst átmossuk, majd feltesszük főzni. A zöldbabokat szintén átmossuk. Hagymát aprítunk és egy kevés vízen, vagy olajon feltesszük egy edénybe párolni.

Amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a zöldbabot. Megszórjuk ételízesítővel, piros fűszerpaprikával, magyaros fűszerkeverékkel, adunk hozzá pár gerezd fokhagymát is. Öntünk hozzá kb. 2 dl vizet és lassú tűzön addig főzzük, míg a babszemek roppanósan puhák lesznek.

Fogunk egy nagyobb tepsit. Kókuszzsírral kikenjük. A megfőtt barnarizst szépen egyenletesen elterítjük a tepsiben. A megfőtt "zöldbabpörköltet" a tetejére terítjük úgy, hogy a paprikás levéből visszatartunk egy keveset.

A visszatartott paprikás léhez hozzákeverünk növényi tejszínt, egy fél rúd gabonakolbászt elmorzsolva és a paprikákat kis darabokra vágva. Ezt a szószt a zöldbab tetején egyenletesen elosztjuk.

Közepes lángon kb. 30-40 percig sütjük.

Kiadós, laktató, egészséges!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://vegalife.blog.hu/api/trackback/id/tr93522890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.